Футболната легенда Роналдиньо е останал с противоречиви чувства по време на своя период в затвора. Бразилецът попадна зад решетките в Парагвай през март 2020 година, а в края на август бе освободен заедно със своя брат.

Бившият футболист сподели, че към него е имало специално отношение, което не е очаквал да получи. Той разкри, че футболните му умения са се оказали напълно достатъчни да забавляват затворниците и надзирателите.

„Влязох в затвора с убеждението, че ще ме бият всеки ден и ще правя всички онези неща, които обикновено правят със затворниците на подобно място. Вместо това затворниците извикаха надзирателите и поискаха топката, за да им покажа трикове, с които да ги забавлявам. Още на следващата сутрин играхме мачове пет на пет срещу пазачите“, сподели бившият бразилски национал.

Докато се намираше зад решетките, 42-годишната легенда е взел участие в множество турнири по футзал. Полузащитникът бе лишен от свобода в рамките на 171 дни заради фалшифициране на паспорти.

Професионалната кариера на бразилеца премина през Барселона, Пари Сен Жермен, Милан, местните Гремио, Фламенго, Атлетико Минейро и Флуминесе, както през мексиканския Керѐтаро. Той сложи край на професионалния си път през 2018 г.