Старши треньорът на Черно море Тича Галин Стоянов сподели след загубата от Балкан, че отборът му е направил всичко възможно да се противопостави на тима от Ботевград, но разликата в класите си е казала думата.

"Добър за публиката мач, определено беше резултатен. В края на срещата дори успях да пусна някои от играчите, които получават по-малко игрово време. Като цяло най-големият проблем се оказа играта ни в подкошието. В защита нямахме много варианти да спрем Гаврилович и Хопкинс, както и борбите на Гаврилович в нападение са 7 от общо 14, което е огромен проблем за нашия отбор. Те имат 17 точки при втори шанс и дойдоха най-вече през второто полувреме. Другият проблем е, че ни вкараха на контраатака 29 точки. Ние нямаме супер нападение и всяка грешка се наказва. Доволен съм от борбеността, защото в един момент, ако не се лъжа 3 минути преди края на мача разликата бе само 10-11 точки. Това не беше лошо за един отбор, който е лишен от основни играчи като Цецо Куртев, Мартин Стефанов и Кристиан Кръстев. Не можем да очакваме от 17-годишния Мартин Йорданов да изнесе толкова голяма тежест”, коментира Стоянов.

"Започнахме добре мача. Успяхме да направим няколко контраатаки и си подаваме добре в подкошието. Това доведе до малка разлика в резултата на полувремето. В третата част винаги имаме проблем с влизането в мача, сякаш сме поомекнали или се движим по-бавно. От там се отвори голяма разлика. Четвъртата част се доближихме на 10 точки с шанс да се закачим в мача, но не успяхме да се справим”, каза играчът на варненци Мартин Коцев.