Григор Димитров сменя Рафа Надал в Laver Cup, обявиха организаторите в социалните мрежи.

Вчера стана ясно, че 22-кратният шампион от Големия шлем няма да участва на тазгодишното отборно издание на турнира. Това съобщи самият той с изявление в социалните мрежи. Надпреварата ще се проведе в Берлин от 20 до 22 септември.

"Много съм разочарован да споделя, че няма да бъда в състояние да играя на Laver Cup в Берлин. Това е отборен турнир и бих искал да направя най-доброто за тима на Европа, а в момента има други играчи, които могат да помогнат много повече за постигането на успеха", написа рекордьорът по титли от "Ролан Гарос".

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Laver Cup (@lavercup)

За Надал това щеше да бъде първи турнир след олимпийските игри. Притеснителното за феновете на Матадора е това, че към момента той не е заявил участие в нито един друг турнир до края на сезона, предаде bTV Спорт.

С Григор в отбора на Европа са Карлос Алкарас, Александър Зверев, Даниил Медведев, Каспър Рууд и Стефанос Циципас. Първата ни ракета се завръща в турнира след 5-годишно прекъсване. Хасковлията Laver Cup 2018, като записа два мача за успеха с 13-8, победа над Фрнасис Тиафо 6:1, 6:4 и загуба на двойки, където заедно с Давид Гофен претърпяха поражение 3:6, 4:6 от Кириос/Сок.

В отбора на света са Франсиско Серундоло и Танаси Кокинакис, които се присъединяват към Тейлър Фриц, Франсис Тиафо, Бен Шелтън и Алехандро Табило.

Във вторник, на 17 септември в "Арена София" Григор ще играе демонстративен благотворителен мач с носителя на рекордните 24 Мейджър титли Новак Джокович.

Джокович вече е в Сърбия и тренира в Белград, където през уикенда с националния отбор за Купа "Дейвис" ще играе плейоф срещу Гърция.

Снимка: Gettyimages