Григор Димитров не изигра най-добрия си мач, но стори достатъчното, за да се класира за трети кръг в Индиън Уелс.

Полуфиналистът от 2021 се наложи над Джордан Томпсън със 7-6(3) 6-2.

Най-добрият ни тенисист допусна 28 непредизвикани грешки при 17 уинъра, но игра с настроение и демонстрира няколко великолепни изпълнения във важните моменти.

Томпсън откри мача с 40-0, но трябваше да премине през дюс още в първото си подаване след две непредизвикани грешки. Атакуваше усилено бекхенда на Димитров и това се оказа успешна стратегия – 1-0.

Напрежението обаче остана в половината на австралиеца. Допусна двойна грешка, след което бе надигран за 0-30 при 1-1. За съжаление Григор също не бе прецизен в тези минути и изпусна появилата се възможност.

След двойна грешка №3 за Томпсън брейкболът дойде с уинър от ретур на българина, но така и не се стигна до разиграване, тъй като Димитров посрещна в аут.

Първата ни ракета се чувстваше все по-добре на корта. При 3-3 и 30-30 изпълни „хотдог“ и си издейства нов шанс за пробив, като този път съперникът му изпрати топката в мрежата – 4-3.

Още в следващия гейм обаче непредизвиканите грешки на българина се завърнаха с пълна сила и двойна подпечата рибрейк на 0.

И двамата не можеха да влязат в добър ритъм. Всяко впечатляващо отиграване бе последвано от непредизвикани грешки. Сетът щеше да се реши в тайбрек.

Димитров откри с минипробив, но двойна грешка №3 за него в мача заличи аванса му. Томпсън „върна жеста“ със своята четвърта и Григор поведе с 3-1. Този път българинът запази високото ниво и след повече от час затвори сета за 7-6(3) с уинър.

Скандирания „Гришо, Гришо“ огласиха трибуните в Индиън Уелс, където отново имаше сериозна българска подкрепа.

При 2-1 и 30-30 Димитров изпълни един от ударите на мача – форхенд уинър от минаващ удар от движение. Непредизвикана грешка му донесе предимство от пробив в сета.

При 5-2 бившият №3 стигна до два мачбола от посрещане и затвори срещата при първия с нов успешен минаващ удар – 7-6(3) 6-2.

В следващия етап от надпреварата му предстои мач с Бублик, който по-рано преодоля Анди Мъри.