Джеймс Хардън има златен олимпийски медал и световна титла със САЩ, но очаква с нетърпение възможността отново да облече екипа на националния отбор. Актуалният носител на наградата за “Най-полезен играч” на сезона в НБА призна, че би се радвал отново да представя страната си, в случая на предстоящото в края на лятото световно първенство, чийто домакин е Китай.

“Разбира се, че искам да играя. Все пак говорим за възможност да представям страната си и да играя баскетбол. Това са все неща, които обичам да правя. Ако получа този шанс, няма да се замислям. Защото това не се случва на всеки. От чисто баскетболна гледна точка, подобна възможност е една от най-големите в кариерата на всеки”, казва Хардън в интервю за The Houston Chronicle.

“Титлата в НБА е едно нещо, но да играеш за родната си страна е нещо съвсем различно. За да бъда честен, това е просто невероятно”, смята още Брадата.

Хардън е част от разширения състав на американците, наброяващ общо 36 играчи, но би било изненада, ако не попадне в дванадесетте за първенството на планетата. САЩ спечели титлата в Испания през 2014 година, а в груповата фаза в Китай попадна в компанията на Турция, Чехия и Япония.