Желко Копич е новият треньпр на Ботев Пловдив. За последно той бе начело на хърватския гранд Динамо (Загреб). Именно с Динамо са някои от най-големите успехи в треньорската му кариера.

През миналия сезон Копич и Динамо преодоляват груповата фаза на Лига Европа. Тимът от Загреб постига впечатляващи победи, като една от тях е при визитата на Уест Хем на London Stadium. В елиминационната фаза Динамо се изправя срещу Севиля. В първия мач в Испания хърватите губят с 1:3, а на реванша малко не достига на Динамо и "сините" печелят с 1:0.

Новият треньор на "канарчетата" е бил директор в школата на Динамо, както и помощник-треньор в гранда от Загреб.
Освен като треньор на Динамо, Желко Копич е бил начело още на отборите на Пафос (Кипър), Хайдук Сплит, Славен Белупо, НК Загреб, Цибалия и НК Луцко.
 

Междувремнно Ботев връща Елвис Ману в българското първенство след по-малко от година отсъствие. Бившият нападател на Лудогорец ще облече жълто-черния екип, след като "канарчетата" официално го предствиха като най-новото си попълнение. За послед но 28-годишното нидерландско крило бе футболист на Висла (Краков), където отиде именно от родния шампион.

За Лудогорец играчът изиграва 57 мача, в които реализира 16 гола и се отчита със седем асистенции. В ЕКТ Ману има 14 мача за разградчани, в които е вкарал 6 попадения.

В кариерата си той е играл още за Фейенорд, Екселсиор, Камбуур и Го Ахед Ийгълс в Нидерландия, за Брайтън и Хъдърсфийлд в Англия, за Генчлербирлиги и Акхисарспор в Турция, както и за Бейджинг Ренхе в Китай.