Независимо какво ще реши днес Община Пловдив, вероятността на стадион „Христо Ботев“ да се играе евроквалификацията с Унгария клони към нулата. Това казастроителят на спортното съоръжение Илиян Филипов.

БФС ме заплаши, че ще отнеме лицензите на стадионите на Ботев и Локо

Според него вече е късно да се отменят планираните строително-монтажни дейности по съоръжението.

Технологичното време да бъде обезопасен стадион „Христо Ботев“ за 16 ноември вече изтича. "Ние планираме семерета, които ако не ги извършим сега, в хубавото време – знаете, вече влизаме в сезон, в който вали – нито могат да се правят заварки, нито да се работи по конструкцията...

Заплашваме проектът да не свърша в срок, с което аз ще наруша договора с общината. За мен е нулева вероятността мачът да е тук, но все пак ще направим всичко по силите си да видим дали нещо може да се проведе", каза Филипов пред бТВ.

Стадион "Христо Ботев" може да се ползва, имам принтскрийн на телефона

Той коментира и изтеклия аудио-запис от телефонния му разговор с един от заместниците на Борислав Михайлов в БФС - Христо Запрянов.

"Казва, че ще затворят Ботев и Лаута, които след като не отговаряли за мача България с Унгария, може за една година да се затворят. То е категорично ясно – ако не ни дадете да играем, ще ви затворим стадионите. Георги Иванов е човекът, който каза това нещо в петък пред кмета Костадин Димитров.

След което аз казах: „Гонзо, гледай това да не излезе извън тая врата, щото цялата пловдивска общественост ще се настрои още повече срещу вас. Нека да ме съдят, няма проблем", категоричен е бизнесменът.

Колежът трябва да бъде завършен до края на годината и да получи 4-та категория от УЕФА.