"Интер" е новият шампион на Италия! "Нерадзурите" спечелиха 19-ото Скудето в клубната история, след като основният преследвач - "Аталанта", стигна само до равенство 1:1 при гостуването си на "Сасуоло" в двубой от 34-ия кръг на Серия "А".

Така, 4 кръга преди края на кампанията, "Интер" е недостижим на върха с актив от 82 точки - 13 повече от "Аталанта" и "Милан", които са с по 69, следват "Наполи" с 67 и "Ювентус" с 66 (мач по-малко).

С триумфа "нерадзурите" сложиха край на доминацията на "Ювентус", който спечели титлата в последните 9 сезона. През 2010/11 шампион бе градският съперник "Милан", а предишното Скудето за "Интер" е от сезон 2009/10.

На "Мапей Стейдиъм" "Аталанта" остана с човек по-малко още в 23', когато вратарят Пиерлуиджи Голини бе изгонен. Въпреки това, бергамаските поведоха в 32' чрез Робин Госенс, но "неровердите" изравниха в 52' с 15-ия гол за Доменико Берарди от началото на сезона.

Четвърт час преди края на мача численото равенство бе възстановено заради втори жълт картон на Марлон от "Сасуоло", след който бе отсъдена дузпа за "Аталанта". Изпълнението на Луис Муриел обаче бе слабо, вратарят Андреа Консили отрази и "Богинята" не успя да отложи празненствата в "черно-синята" част от Милано.