Победната серия на Григор Димитров на Мастърс турнира в Индиън Уелс продължава. След Джордан Томпсън и Александър Бублик този път жертва на класата на българина бе Джон Иснър – 6:3, 7:6 за трета победа без загубен сет.

По този начин Димитров достигна до четвъртфинала в Калифорния, където ще срещне Андрей Рубльов. Руснакът записа 12-ата си поредна победа – 7:6(5), 6:4 над Хуберт Хуркач. До момента двамата са си разменили по 2 победи в периода 2017-2019.

За българина това е второ достигане до тази фаза в Индиън Уелс след полуфинала тук през октомври миналата година. Това е и общо 15-о участие на четвъртфинал на ниво Мастърс 1000 в кариерата му.

По-малко от 24 часа след рутинния успех над Бублик Григор изигра още един двубой на изключително високо ниво, в който направи необходимото, за да стигне до успеха – 19 уинъра, само 8 непредизвикани грешки и отлична успеваемост на сервис – 79% спечелени точки на първи и 55% на втори сервис.

В целия мач Иснър имаше само един шанс за пробив, който бе спасен от бившия №3. Той на свой ред също имаше един брейкбол, но разликата бе, че го реализира, с което спечели и първия сет. Във втория пък постоянството му успя да донесе щастливата развръзка в тайбрека.

Това бе четвърти мач между Димитров и Иснър като той изравнява победите на 2-2. Първата му определено донесе късмет, защото бе на полуфинал на Мастърса в Синсинати през 2017-а, където впоследствие Григор стигна и до единствения си трофей от това ниво до момента.

А достигането до топ 8 този път почти сигурно му гарантира и завръщане в топ 30 на световната ранглиста, тъй като точките от полуфинала през 2021-а остават в актива му до октомври и сега само добавя нови.