Капитанът и помощник-треньор на волейболния ЦСКА Ивайло Стефанов изказа своето мнение за загубата от Монтана с 1:3 гейма в последния мач от междинния 14-и кръг на Суперлигата на България, игран снощи. Той говори пред медиите след поражението в зала "Младост":

- Не успяхте да отговорите на силния сервис на Монтана. Защо?
- Отдавам го на преди всичко на мотивацията. Имахме сега малък разговор с момчетата. Надявам се да са ме разбрали.

- Какво си казахте?
- Казахме си, че единственият отбор, който може да ни победи, сме самите ние. Че не сме влезли в мача максимално концентрирано, максимално мибилизирани. Грешките са си в нашето поле.

- Оказа ли влияние отстъствието на Александър Попов?
- За всеки човек от колектива, когато е екстремно отстранен по някакъв начин, е все едно да ти отрежат пръст на ръката. Независимо кой. Естествено, че оказва влияние. Мисля, че всеки допусна грешки, визирам и себе си, след като не съм могъл да ги мотивирам да играят както играха в един гейм и малко. Проблемите са си при нас и трябва да бъдат решени. Първенството е дълго. Това трябва да ни служи като някакъв урок, да знаем как да подхождаме друг път. Защото "този няма да играе, онзи няма да играе" при противника и явно сме се подвели.

- Монтана изненада ли ви по някакъв начин?
- Монтана игра събрано, без грешка. Ако ние бяхме играли както можем, концентрирани и мобилизирани, щеше да стане друг резултат. Победили са ни. Честито.

- Каква друга мотивация може да искате от тази невероятна подкрепа от публиката?
- Мотивацията не е да видиш публиката и да почнеш да играеш. Мотивацията почва от тренировъчния процес, от пътуване, много неща оказват влияние, има и леко подценяване на противника. Дано сме си взели поуки. Допуснали сме много грешки на много други елементи. Няма елемент, на който да сме били на нужното ниво. Всеки си е допуснал грешките и всеки си ги осъзнава. Те са достатъчно умни момчета и не са за първа година във волейбола. Искам тези грешки да не се забравят.

- Какво бихте казали на феновете, сериозна агитка ви подкрепяше?
- Публиката е нещо, което мотивира всеки, може да те окрили в определени моменти. Хората казват "седми играч". Но ако го няма някой от другите играчи, не се получава. Затова благодаря на публиката, винаги ни подкрепят навсякъде, но не можахме да ги зарадваме с победа.