Капитанът и помощник-треньор на волейболния ЦСКА Ивайло Стефанов ръководеше тази вечер "червените" при драматичната победа над Добруджа с 3:2 гейма в дербито на 13-ия кръг в Суперлигата на България. Той влезе в ролята на наставник, тъй като Александър Попов е в болница на системи, повален от грипа, който върлува в цялата страна. Стефанов трябваше да съчетава двете позиции на капитан и треньор, тъй като за кратко се появи и на полето.

"За първи път ми се случва да съм и от двете страни, по-странно е. Добре, че не ми се наложи да се застоявам на игрището по-дълго време. Отвън се чувстваш по-безсилен. Отвътре можеш повече да контролираш някои неща. Не мога да кажа кое е по-трудно. Винаги съм бил близо до волейбола и в чужбина съм използван и за други функции. Искам да благодаря на всички момчета. Александър Попов също даде конкретни указания за днешния мач, които ние развихме със статистика. Голямо благодаря и на нашия спонсор Мариан Колев, който днес беше на мача", каза Стефанов.

"Щастлив съм от победата. Моите опасения, че ще стане по-завързан мач от това, което беше, се оправдаха. Имаше хора покрай мен, на които в края на втория гейм казах, че тежкото тепърва предстои. Както се видя, момчетата показаха характер и постигнахме сладка победа. Предният мач (б.р. с Черно море 3:2) беше много по-различен. Мобилизацията беше по-различна. От другата страна има неслучайни играчи. На моменти взимаме неправилни решения. Трудно се играе с концентрация през цялото време. Но в тайбрека момчетата показаха сърце и характер", добави още опитният играч.