Старши треньорът на Ямбол Иван Чолаков беше много доволен след драматичната победа като гост на Берое със 111:110. Той изтъкна като ключов елемент за успеха високата успеваемост в стрелбата от линията за три точки.

"В основата на победата е изключително високата ни успеваемост от тройката. Подобно нещо приляга повече на тима на Берое, но аз съм доволен, че моите състезатели играха с нужното самочувствие срещу един от лидерите в НБЛ. Старозагорци играят изключително здраво и напористо в отбрана, затова този успех е толкова радващ. Вложихме много усилия. Ключов фактор за успеха ни обаче бе липсата на двама основни играчи на Берое. Благодарен съм на отбора ми, че успя да победи. До този момент през сезона не бях никак доволен от играта на момчетата, но днес надскочиха себе си”, каза Чолаков.

"Изключително тежък двубой и за двата отбора. Берое са в намалена ротация, но ние също имахме своите липси. Получи се много здрав сблъсък, който убеден съм беше интересен и за публиката. Смятам, че днес късметът и опитът, беше на наша страна. Определено това е една от причините за днешния успех, а редом с това поставям и изключителния процент, който извадихме от стрелбата. Тази загуба по никакъв начин не може да бъде нещо фатално за Берое. Старозагорци имат изключително добре комплектован тим, на който пожелавам успех. За нас обаче е изключително важен успех, който идва на фона на напускането на някои важни играчи. Малко ще вдигнем глава и ние”, коментира баскетболистът на Ямбол Станислав Говедаров.