Тейлър Фриц постигна най-големия успех в кариерата си, след като спечели турнира в Индиън Уелс. На финала американецът се наложи с 6:3, 7:6(5) над Рафаел Надал, който до момента беше непобеден от началото на годината. За Фриц това е първа титла в турнир от "Мастърс" сериите и общо втора като професионалист.

И двамата имаха здравословни проблеми преди началото на мача, но тези на Надал се оказаха по-сериозни. Испанецът не можа да демонстрира най-добрия си тенис заради болки в рамото, докато Фриц контузи глезена си още в полуфинала срещу Андрей Рубльов. След триумфа днес той призна, че до последно не е бил сигурен дали ще успее да излезе на корта.

"Никога не съм изпитвал по-силна болка преди мач, призна Фриц. - Ако знаех, че ще е такава битка, нямаше да изляза. Може би на камерите е изглеждало, че пресилвам болката, но не беше така. Невероятно, е че спечелих точно този турнир. Мечтаех за това от дете. Досега не успявах да победя никой от големите момчета в тениса. Надал имаше 20 поредни победи през годината и съм изключително развълнуван, че съумях да спечеля срещу него", допълни развълнуваният Фриц.