Калоян Иванов е един от най-добрите български баскетболисти през новото хилядолетие, а преди началото на сезона взе решение да се завърне в родното първенство, след като заедно с брат си Деян подсилиха Левски Лукойл. Близнаците помогнаха на “сините” да стигнат до Купата на България, а сега гледат към оставащите мачове и битката за титлата в НБЛ. Калоян даде интервю пред “Тема Спорт”, в което говори за бъдещите си планове.

“Още не мисля в посока прекратяване на кариерата. Всичко по реда си. Има дълго лято, в което трябва да си починем и тогава ще решим какво да се случва. Договорът ми с Левски е за още една година, така че има време за всичко. Не мисля в посока отказване. Физическото ми състояние ще бъде това, което да ме докара до някакво решение. Тук не става въпрос за смяна на отбор или нещо такова. Ако ще играем още, със сигурност ще е с Левски. Два дни като съм на пейката, контузен, започвам да нервнича и ми се играе. После идва моментът, в който стъпвам сутринта на терена и не мога да ходя и си казвам, че не мога повече. Накрая винаги надделява желанието. Сърцето диктува, през лятото ще видим какво ще покаже”, каза Калоян, който на 18 март ще навърши 33 години.

“Едната цел пред нас е изпълнена, искаше ми се може би по-добре да се представим в Европа, но отборът изпадна в кираза, което се случва на всеки клуб”, добавя още Иванов.

“Ако успеем да постигнем целите си, това ще бъде повод за гордост. Не вярвах, че отбор може да изкара цял сезон с едни и същи баскетболисти и да спечели. Ако успеем да го направим, а аз вярвам, че ще се справим, тов ще са адмирации към ръководството и към нас, състезателите”, споделя крилото.

“Тема спорт”