Започна протестът срещу ръководството на Българския футболен съюз. Пред централата на БФС в Бояна са се събрали част от клубовете, които бяха санкционирани за участието си в конгреса, организиран от Димитър Бербатов и екипа му на 18 март.

В Бояна са и деца, трениращи в школите на тези клубове. За момента пред сградата на БФС са се събрали няколкостотин души, а към оградата на централата полетяха картофи и бутилки, чуват се нецензурни скандирания срещу Борислав Михайлов, както и викове "Оставка". Очаква се малко по-късно протестиращите да затворят движението по Околовръстното шосе на София, съобщава БГНЕС.

Седмицата започна с палатков лагер на привърженици на ЦСКА пред сградата на футболния съюз. Фенове на „армейците“ се заканиха да стоят там безсрочно, докато не се стигне до промяна на сегашното ръководство, което въпреки свикания конгрес на 18 март, на който 76 делегати избраха Димитър Бербатов за президент, на практика продължава да ръководи българския футбол.

Протестът бе подкрепен от „силните“ лица в ЦСКА, начело със Стойчо Младенов и неговия щаб, както и от изпълнителния директор на клуба Филип Филипов, който отнесе наказание от една година извън футбола заради присъствието си на Конгреса преди около две седмици.

Снощи феновете на Ботев и Локомотив в Пловдив излязоха също пред клубните стадиони против настоящото ръководство на БФС. Те призоваха за оставка и подкрепиха кандидата за президент на централата Димитър Бербатов.