София Кенин от САЩ елиминира бившата номер 1 в света Виктория Азаренка (Беларус) на четвъртфиналите на турнира по тенис на твърди кортове в Акапулко (Мексико) с награден фонд 250 хиляди долара.

Петата в схемата Кенин надделя в драматичен мач с 6:4, 4:6, 7:5 след малко повече от два часа и половина игра.

Азаренка, 50-а в класацията на WТА в момента, повеждаше с ранен пробив във всеки един от сетовете, а в третата част тя дори сервираше за мача при 5:4, но допусна обрат.

20-годишната американка беше по-прецизна в ключовите моменти, като пласира 37 печеливши удара срещу 21 на съперничката.

Така 35-ата в света Кенин, която през януари спечели първата си титла в Хобарт (Австралия), ще играе на полуфиналите срещу канадската тийнейджърка Бианка Андрееску, която се справи с китайката Сайсай Чжън със 7:6(3), 6:1.

Поставената под номер 3 Дона Векич (Хърватия) също стигна до полуфиналите при дебюта си в Акапулко, след като победи британката Йохана Конта с 6:3, 7:5 за 86 минути.

Конта опита да бъде агресивна, но допусна цели 34 непредизвикани грешки срещу едва 16 на Векич и това се оказа решаващо.
Британката пропиля ранен пробив аванс в първия сет, а във втория водеше с 5:3 гейма, но допусна обрат.

Така в третия си полуфинал за сезона Векич ще се изправи срещу китайката Ифан Ван, която елиминира Беатрис Адад Мая от БРазилия с 6:3, 6:4.