Забележките към строителството на стадион „Христо Ботев” са били отстранени от фирмата изпълнител. Това установи създадената комисия от общинския съвет, в която влизат 17 души. Днес те направиха обход на стадиона, като се запознаха как вървят строителните дейности. В момента на Колежа тече истинска офанзива, като на него има над 200 строителни работници и над 100 единици техника. Работи се и по четирите сектора, като се поставя осветлението на козирката, предава TrafficNews.

Проджект мениджъра Светослав Павлов обясни, че това е може би най-големият строителен обект в България и няма как в процеса на работа да не възникват дребни забележки, които обаче след това биват отстранявани. За да свърши по-бързо строителството от ПИМК са наели и редица подизпълнители. От фирмата отново изразиха увереност, че до 31 март ще завършат Етап 1.1 на стадиона, който включва четири трибуни , козирка над сектор А и метална конструкция на сектор В.

Очаква се стадионът да бъде открит на мача с Левски София на 29 април. От понеделник ще започнат да се монтират и седалките, които са доставени на стадиона, а от футболния клуб ще влязат, за да работят по  съблекалните, треньорските помещения, както и част от ВИП ложите и кабините за журналисти.

Във вторник е пък комисията, която разглежда строителните книжа и възлагателните писма, като се очаква да бъде одобрено възлагането за дейности за 5,3 млн. лева. По план строителството на стадиона трябва да продължи и след въвеждането му на етап 1.1. Като на обекта ще се работи, когато не се провеждат футболни мачове. Планът е до есента да бъде завършен целият етап 1, който включва козирка и на четирите сектора и цялостна вертикална планировка.  Тя ще се направи със средствата, които за заложени за 2024-2025 година, а общата сума е 16,3 млн. лева.