Футболът по родните аматьорски групи винаги е бил на добро ниво, но често екшъните са неизменна част от някои дербита.

Подобен е и случаят от мача между Спартак (Склаве) и Локомотив (Дамяница) в най-интересния двубой от 5-тия кръг на АОГ "Струма".

Заради нахлуване на терена на кмета на Дамяница дербито бе прекратено, но впоследствие се е стигнало до кървав инцидент с главния съдия. След замеряне на съблекалнята на съдиите, прозорец е разбит, а парчета стъкла нарязват рефера Илия Илиев.

За щастие доктора на двубоя, играчи и лекари от Спешното се намесват по най-добрия начин и не се стига до още по-тежък инцидент.

Вижте подробности в позицията на домакините от Спартак:

 
Дербито на кръга прекратено и помрачено от грозни сцени. Футболът през първото полувреме бе заменен от кървав екшън през второто!

В неделя 29.09.2024г от 17:00ч, се проведе срещата от 5-тия кръг на АОГ "Струма", между отборите на ФК Спартак Склаве и ФК Локомотив Дамяница.

Първото полувреме премина под диктовката на домакините, които бяха по-мобилизирани и търсеха повече попадението.
Гол на Васил Феридаров бе отменен, след като добави избита от вратаря на гостите топка в напречната греда и попаднала в неговите крака.

Домакините не се отказаха в търсенето на попадение през първото полувреме и успяха да го реализират в 45мин. След бърза атака и последвала добра комбинация в нападение, Илия Чакалов отбеляза за 1-0.

Играта на гостите през първото полувреме се сведе до това, да отправят 2 удара от далечно разстояние и изритани топки към бързите флангови футболисти, които не доведоха до нищо по-опасно пред вратата на домакините.

Второто полувреме започна с повече брак и сгрешени топки за 2-та отбора. В 50-55мин при добра атака Илия Чакалов се откъсна и след продължително дърпане за екипа бе съборен от Ал.Николов (показан му е жълт картон през първото полувреме) в наказателното поле.

Дузпата бе явна и футболистите на гостите нямаха претенции. Главният съдия в двубоя Илия Илиев-Колина, показа 2-ри жълт картон и съответно червен на Ал.Николов.

Футболистът на домакините, Васил Феридаров, заложи топката за изпълнение на дузпа, което бе прекъснато от влезналия на терена Атанас Ангелов ( Кмет на с.Дамяница). Интересен факт за г-н Ангелов, е че обича да влиза на терена, когато неговия отбор губи в резултата.

След последвала вербална атака от негова страна и опит да изблъска и изрита главния съдия в краката, двубоят бе прекратен. Последваха вербални заплахи от негова страна и към делегата на срещата Страхил Щурков.

В резултат на това възникна спор на терена между футболисти и треньори на двата отбора, но всичко премина в рамките на нормалното, като е важно да се отбележи, че не е имало физически контакт между щабовете, футболисти и фенове.
Двата отбора се насочиха спокойно към съблекалнята и при прибирането на гостите бе ударен прозореца на съдийската стая с футболни бутонки, които играч на гостите държеше в ръката си. След което последва втори удар от друг играч на гостите (Момчил Димов, постъпил веднага след случилото се в Спешния център на МБАЛ Югозападна в търсене на помощ), който успя да счупи прозореца, намиращ се в непосредствена близост до главния съдия, като резултатът от това беше врязване на парчета стъкло в зоната на главата и тялото на Илия Илиев, който буквално за секунди беше облян в кръв.

Бързата намеса на треньора на гостите Атанас Ласков и футболисти на Спартак не допуснаха да има усложнение в състоянието на пострадалия и овладяха ситуацията, докато се намеси доктора на двубоя и дошлия малко по-късно спешен екип от МБАЛ Югозападна ( които от своя страна споделиха, че пострадалия е истински късметлия, че стъклата не са засегнали сънната артерия, която е разположена на сантиметри от отворилата се аркада във врата).

Виновникът в ситуацията се "изпари" на секундата без да се интересува за състоянието на пострадалия.
Вярваме, че справедливостта ще възтържествува и провинилите се ще бъдат държани отговорни за безпрецедентните си действия!

Отборът на ФК Спартак Склаве изказва пълна подкрепа към пострадалия Илия Илиев и неговите колеги!
Футболът трябва да обединява хората и създава приятелства! Стадионът не е място за война!