Женският ни национален отбор по волейбол стартира с поражение участието си на Световното първенство.

България отстъпи с 1:3 (22:25, 25:21, 23:25, 21:25) на Германия, в двубой от група "С" на турнира, който се провежда в Полша и Нидерландия.

Момичетата ни показа добро лице и имаха доста силни моменти в мача, но за съжаление се пропукаха в решителните мигове, точно в края на трите загубени гейма. Родният тим трябва най-силно да съжалява, че не докара нещата до тайбрек, защото имаше комфортна преднина до средата на четвъртия гейм, но я пропиля изключително лесно.ю

По този начин България стартира с поражение тази група, в която ни предстоят мачове срещу световния шампион Сърбия, олимпийския шампион САЩ, както и отборите на Канада и Казахстан, като към следващата фаза ще продължат първите четири тима.

Първата част започна с ранен аванс от четири точки за Германия, но родните волейболистки успяха да се върнат при 7:7, като до края на гейма поддържаха изоставането на само една точки.

Така бе и до 22:22, но за съжаление в решителните части на гейма немският тим осъществи три поредни точки, което бе достатъчно за крайното 25:22.

"Лъвиците" започнаха уверено втория гейм, без да се влиаят от загубения първи и поведоха рано. Нашите момичета стигнаха до 12:9, което предизвика Витал Хейнен да поиска таймаут. Отлична игра от момичетата на Лоренцо Мичели, те стояха много добре, както в атака, така и в защита и заслужено поведоха с 17:13.

Елица Атанасийевич блестеше в атаката на нашите, а Нася Димитрова направи всичко нужно в блокадата, за да извде България до 20:15. Българският сервис определено работеше по-добре през втория гейм, а Германия допускаше много повече грешки. След добра серия, германките намалиха резултата до 20:23, България все още води убедително. Българската блокада затвори втория гейм, прекрасна игра в защита на Мира Паскова доведе до 25-та точка за нашите момичета и победа във втория гейм - 25:21.

Много трудно начало за "лъвиците" в третия гейм, Германия влезе в много добра серия още от първата точка и бързо събра преднина от 5:0, Елица Атанасийевич донесе първата точка за България, от там започна не лоша серия за нашите момичета - 2:5. Личеше си възход, "лъвиците" успяха да намалят преднината на Германия само до 2 точки - 4:6. И все пак Германия продължи уверено да разиграва топката и да поддържа тази разлика - 12:10.

Момичетата на Лоренцо Мичели се събраха и дори стигнаха до равенството 14:14, а след успешна блокада обърнаха развоя на третия гейм - 15:14. Блокадата определено беше най-силното оръжие на нашите момичета и след още една такава, България поведе с 17:15. Няколко грешки на България обаче отново дадоха преднината на Германия - 20:19. Германия поведе чрез много бърза атака и забивка от Шьолцъл - 24:23 и геймбол.

Напълно противоположно начало на четвъртия гейм, като този път България поведе с голяма преднина и дори стигна до 4:1. А преднината на "лъвиците" стигна до 6:1, цели 5 точки преднина. Разликата продължи да се поддържа такава - 11:6. Това обаче се промени, след като "лъвиците" направиха лоша серия и Германия стигна само до 1 точка разлика - 12:13. Отново блокадата вършеше страхотна работа за българските волейболистки, а Елица Атансийевич направи нетипична за нея грешка при атака по диагонала, равенство 16:16.
 
Нещата не изглеждаха добре за момичетата на Лоренцо Мичели, които започнаха да правят повече грешки, а Германия се възползва от колебливата игра на нашите и поведе с 21:16. Три поредни точки за "лъвиците" доведоха гейма до 21:23, но в следващото разиграване отсъстваше късмета за нашите волейболистки и резултата стана 21:24, три мачбола за Германия.