Локомотив Пловдив оглави класирането в efbet Лига! "Смърфовете“ стигнаха до труден успех с минималното 1:0 в домакинството си на Арда в последен двубой от петия кръг на родното първенство. Единственото попадение реализира Бирсент Карагарен 19 секунди след началото на второто полувреме.

Още в първите секунди пред домакините се откри отлична възможност да поведат в резултата, но футболистите на Александър Томаш не успяха да разгърнат нападението си по най-добрия начин и ударът на Бабакар Дион бе блокиран. 

Малко след това Бирсент Карагарен стреля над вратата на Арда. В следващите минути играта се развиваше в средата на терена и липсваха положения пред двете врати.

В средата на първото полувреме Светослав Ковачев опита нещо средно между центриране и удар, но Илко Пиргов внимаваше и улови топката безпроблемно.

В 29-ата минута Арда организира добро нападение, което завърши с мощен изстрел в десния страничен стълб на Александър Георгиев.

Пет по-късно Пиер Зебли фаулира Светослав Ковачев, който се измъкваше зад гърба му и излизаше сам срещу вратаря на "смърфовете". Първоначално Георги Димитров показа жълт картон, но след като разгледа ситуацията с ВАР, главният съдия прецени, че наказанието трябва да е по-тежко и изгони играча на Локомотив.

Към края на полувремето получилият по-рано удар в главата Мартин Паскалев бе принудително заменен от Луан.

"Черно-белите" започнаха шеметно след почивката и само 20 секунди бяха нужни на Бирсент Карагарен да открие резултата. Преслав Боруков направи чудесен самостоятелен пробив и центрира към Карагарен, който овладя топката и с второто си докосване я прати в мрежата на Васил Симеонов.

Арда опита да отговори в 53-ата минута, когато Светослав Ковачев получи отдясно в половината на „смърфовете“, след което влезе навътре и си намери пространство за стрелба, но силният му шут премина над вратата на Пиргов.

Десет минути по-късно гостите удариха греда за втори път в мача. Тогава Милен Желев заложи токата за Жосе Жуниор, който стреля силно без подготовка от сериозна дистанция, но кълбото разтресе напречната греда зад Пиргов.  

До края на двубоя футболистите на Арда опитаха да притискат домакините в собствената му половина, но така и не успяха да стигнат до нови реални опасности и трябваше да се примирят със загубата. В същото време Локо Пловдив излезе лидер в efbet Лига с постигнатата победа.