Локомотив Пловдив надделя с 2:0 над Берое в мач от 23-ия кръг на efbet Лига. попаденията отбелязах Преслав Боруков (81) и Бирсент Карагарен (90+2). 

В края на първата част гостите останаха с 10 души, след като Симеон Мечев бе изгонен за втори жълт картон. След час игра и халфът на "черно-белите" Венсан Марсел получи червен картон за брутално влизане в краката на Алиун Фал.

В 8-ата минута Симеон Мечев намери Джонатан зад гърба на защитата на Локомотив. Бразилецът надбяга лесно Райън Бидунга и опита да прехвърли излезелия напред Рейдър. Опитът му обаче не беше сполучлив. В 18-ата минута Преслав Боруков си нагласи топката на десния крак, след което стреля. Шутът му беше блокиран от защитник в зелено и домакините спечелиха само корнер от ситуацията. 

В 34-ата минута Рейдър трябваше да се намесва след мощен удар на Серкан Юсеин в близкия ъгъл. Халфът на Берое получи добро подаване от Лебон в наказателното поле, справи се с шпагата на Петрович и стреля, но вратарят на Локомотив показа, че внимава.

Минута преди края на първото полувреме Александър Василев реши да пробва късмета си с удар от далечна дистанция. Изстрелът беше доста коварен и топка се отби от земята малко преди Генадий Ганев. Вратарят на Берое успя все пак да я отбие в корнер. 

В 40-ата минута Бирсент Карагарен мина като на парад между четирима бранители на Берое и опита шут близо до аутлинията, който обаче излезе в аут.

В 45-ата минута гостите от Стара Загора останаха с човек по-малко на терена. Симеон Мечев получи втори жълт и съответно червен картон за нарушение срещу Умарбаев.

Пловидвчани влязоха по-активно във втората част, но едва в 54-ата минута завършиха атаката си с удар. Изстрелът на Карагарен от границата на наказателното поле обаче мина покрай вратата на Ганев. Численото равенство на терена бе възстановено след час игра. Венсан Марсел влезе брутално в краката на Алиун Фал в средата на терена и след проверка с ВАР, реферът Георги Давидов му показа червен картон. 
 
Домакините стигнаха до попадение в 81-ата минута, когато Преслав Боруков засече с глава центриране на Умараев от пряк свободен удар. 
 
В добавеното време на мача Бирсент Карагарен сложи точка на спора с втори гол. Петър Витанов върна топката почти от аутлинията и забравеният Карагарен от границите на вратарското поле направи 2:0.