Локомотив Пловдив загуби тежко гостуването си на ЦСКА 1948 - 0:4.  „Червените” не срещнаха никакви трудности срещу „смърфовете", които играха почти 90 минути с човек по-малко на терена. С поражението гостите от Пловдив окончателно класираха Левски и Славия в първата шестица на Първа лига.

Точни за състава на Николай Киров бяха Александър Колев, Мартин Тошев и Галин Иванов, който се разписа на два пъти.

Всичко за пловдивчани приключи в 8-ата минута, когато Преслав Боруков получи директен червен картон и остави Локо с 10 човека. Силите на гостите стигнаха само до края на първото полувреме.

Боруков застъпи глезена на Лазар Марин. Ивелин Занев първо му показа жълт картон, но ВАР съдиите го привикаха и той промени решението си.

В 47-ата минута защитниците на пловдивчани решиха да гледат как Илко Пиргов отразява удар след удар и оставиха Алекс Колев на празна врата. В 57-ата Ивайло Чочев центрира от пряк свободен удар и Мартин Тошев с глава направи 2:0. След това два пъти се разписа Галин Иванов с добри удари от далеч.

След мача наставникът на "черно-белите" Александър Тунчев хвърли оставка. 

"Може само да гадаем какво щеше да бъде, ако сме с 11 човека. И да кажа, че не е било справеливо, това е било решението на съдията. имаше спорни отсъждания, но и да коментирам, няма да променя нищо. Теренът бе доста тежък, а в началото на второто полувреме допуснахме грешки и рухнахме", коментира той.

"Знаете, рибата се вмирисва откъм главата. Аз ще понеса своята отговорност и ще си подам оставката. Може би е дошло времето за промяна. Собственикът ми има доверие, но явно липсва нещо и трябва промяна. Не се чувствам предаден", обяви наставникът.