Волейболните националки Лора Китипова и Мария Каракашева и техният румънски тим КСМ Волей Алба (Блаж) загубиха първия си мач от 1/4-финалите във втория по сила европейски клубен турнир за Купата на CEV. Китипова, Каракашева и компания паднаха като гости на турския гранд Галатасарай (Истанбул) с 0:3 (23:25, 20:25, 17:25) в среща, играна снощи пред близо 1000 зрители в зала "Бурхан Фелек" в турския мегаполис.

Реваншът между двата отбора е във вторник (12 февруари) от 17,00 часа българско време в Румъния. Волейболистките на Блаж, които миналата година играха на финал в Шампионската лига, трябва да гонят задължителен успех с 3:0 или 3:1, за да стигнат поне до т.нар. "златен" гейм. Състезателките на "Джим бом" пък се нуждаят само от два спечелени гейма, за да се класират за полуфиналите за Купата на CEV.

Разпределителката Лора Китипова игра много силно за Блаж и завърши с 6 точки (1 блок и 1 ас). Мария Каракашева пък влезе за малко във втория гейм, като не успя да се отчете с нито една точка. Най-резултатни за румънския тим станаха сръбкинята Надя Нинкович (4 блока и 59% ефективност в атака) и Йоана Мария Бачу (2 блока и 40% ефективност в атака) с 14 и 12 точки. За тима на Галатасарай най-полезна пък беше Мерием Бьоз със страхотните 21 точки (4 блока, 2 аса и 39% ефективност в атака) за победата.