Лудогорец вече знае шест от 17-те си потенциални съперници в първия квалификационен кръг на Шампионската лига. В него „орлите“ ще бъдат поставени с коефициент от 23.000.

Един от най-сериозните съперници, които може разградчани да срещнат още на старта е шампионът на Полша, където с реални шансове за титлата са три отбора - Раков, Лех Познан и Погон Шченин, като със сигурност и трите тима ще  бъдат непоставени.

Все още не е ясно в коя урна ще са шампионите на Израел и Швейцария. По вероятно е да са в тази на Лудогорец, но ако са сред непоставените, автоматично се превръщат в потенциални съперници за родния първенец още на старта. Шампион на Швейцария ще е Цюрих, който води с огромна преднина на Базел.

Ако „орлите“ преодолеят първия предварителен кръг на ШЛ, те си осигурят поне още 6 мача в Европа. Лудогорец ще бъде поставен и във втория предварителен кръг на най-престижния европейски клубен турнир.

Първият мач ще се играе на 5/6 юли, а реваншът - на 12/13 юли.

Възможните съперници на Лудогорец:

Шахтьор Солигорск (Беларус), Клаксвик (Фарьорски острови), Тобол (Казахстан), Шкупи (Северна Македония), Рига (Латвия), Динамо Батуми (Грузия)