Женският волейболен отбор на  Марица (Пловдив) победи ЦСКА с 3:0 и отново е шамппион на България! В отделните геймове резултатът бе 25:16, 25:19 и 25:12.

През миналата година жълто-сините вдигнаха трофея отново в Пловдив, но заради коронавируса финалната среща срещу Казанлък Волей (Казанлък) беше пред закрити врата.

Маричанки достигнаха до финала, след като победиха с 2:0 победи Перун (Варна) в четвъртфиналните плейофи и ДКС Варна (Варна) в полуфиналните сблъсъци също с 2:0 победи. ЦСКА отстрани Берое (Стара Загора) на четвъртфиналите с 2:0 победи, а на полуфиналите се справиха с Казанлък Волей (Казанлък) с 2:1 победи.

До момента през сезона Марица и ЦСКА се срещнаха четири пъти. В двубоите от редовния сезон в първата среща в Пловдив Марица победи с 3:0 гейма, а в София жълто-сините спечелиха с 3:1 гейма. В полуфиналните в турнира Купа България Марица отново спечели с 3:0 гейма. В първия финален сблъсък в четвъртък маричанки спечелиха с 3:1. ЦСКА стана и първият отбор през този сезон, който взема два гейма на шампионките.