Българският волейболист Мартин Атанасов излиза тази вечер с екипа на френския вицешампион Шомон срещу първенеца на Германия Фридрихсхафен в двубой от 2-и кръг на Група С в Шампионската лига.

Jour de match pour le CVB 52 !!

Ce soir à 20h30, les chaumontais auront une partie de leur destin entre les mains en @CEVolleyballCL face à @vfbvolleyball !

La billetterie toujours en ligne : https://t.co/jRq9Bt2DxY

À noter que le match sera retransmis sur @Eurosport_FR ! pic.twitter.com/G61AZDA8F9

— CHAUMONT VOLLEY BALL (@CVB52HM) December 18, 2018

За 22-годишният български посрещач това ще бъде своеобразен реванш срещу волейболистите от бившия му клуб. През миналия сезон Атанасов бе част от тима воден от Витал Хейнен, но рядко получаваше доверие на белгийския специалист да играе редовно.

От началото на сезона Мартин Атанасов играе силно за Шомон, а днес от 21,30 часа в Спортния комплекс “Рене-Тис” в Реймс възпитаниците на Силвано Пранди ще търсят първа победа в Група С на Шампионската лига. В първата си среща френския тим игра силно, взе точка, но загуби гостуването си на Зенит в Санкт Петербург с 2:3.

Фридрихсхафен пък стартира с чиста домакинска победа с 3:0 над словенския АХ Волей в първия кръг.

Любопитна подробност е, че капитанът на Шамон Батист Жейле бе част от състава на Фридрихсхафен от 2013 до 2016 година. Шомон и Силвано Пранди спечелиха последните си 5 мача и очакват нова победа у дома.

Начело на Фридрихсхафен и този сезон е белгиецът Витал Хейнен, който изведе Полша до световната титла през 2018 година и бе избран за Треньор №1 на Европа на церемония CEV през ноември в Будапеща.

“Знаем, че ще бъде труден мач  срещу един добър френски отбор, който е спечелил много поредни двубои. ще трябва да сме много добре подготвени и да се борим за всяка топка. Те са добре подготвени и имат страхотен треньор (Силвано Пранди), така че се надявам да се получи страхотен мач”, заяви Витал Хейнен.