Френският баскетболен клуб Монако привлече българския национал Дий Бост. Освен това монегаските обявиха и още една сериозна рокада в състава, свързана с назначаването на сърбина Саша Обрадович за старши треньор на тима. 29-годишният Бост, който е родом американския град Шарлът, разтрогна преди ден с руския Химки, за да се завърне в Княжеството. Българският национал бе част от състава на Монако и през сезон 2016/17, като спечели с тима купата на Лигата във Франция. След силния сезон, който направи с екипа на монегаските,

Бост премина в литовския Жалгирис, но през декември 2017 година се завърна във френското първенство с екипа на Страсбург. През лятото на миналата година той прие офертата на руския Химки, с който записа по 7,9 точки, 2,3 борби и 3 асистенции средно на мач, като започна като титуляр във всички 23 мача от Евролигата, в които взе участие.

50-годишният Обрадович заменя на треньорския пост словенеца Сашо Филиповски. За последно сърбинът работи в руския Локомотив Кубан, на който бе старши треньор между 2016 и 2018 година и с който спечели купата на Русия през сезон 2017/18. Преди това бившият югославски национал работи в отборите на Алба Берлин и РайнЕнерджи Кьолн от Германия, украинските БК Донецк и БК Киев, както и полския Туров Згожелец.