Монтана надигра ЦСКА с 3:1 (25:20, 25:20, 23:25, 25:18) в изключително интересен мач от волейболното първенство. Играчите на Даниел Пеев направиха много силен двубой и нанесоха втора загуба на "червените" в шампионата. С успеха днес Монтана спря серията от 11 поредни победи на "армейците".

 

Много силен мач за домакините направи Аспарух Аспарухов, който завърши с 18 точки, от които 9 аса! 

 

Срещата, която бе от междинния 14-и кръг на Суперлигата, се игра пред пълните трибуни на зала "Младост". Гостите от ЦСКА бяха подкрепяни от гръмогласна агитка, съставена от представители на фенклуба на "червените" в града - "Дивизия Монтана", както и от привърженици на "армейците" от Видин, Враца и София.

 

Домакините също подкрепяха от началото до края своите любимци. Публиката и на двата отбора направи страхотна атмосфера в залата.

 

За втори пореден мач след този с Добруджа 07 (3:2) отборът на ЦСКА бе воден от капитана и помощник-треньор Ивайло Стефанов. Старши треньорът Александър Попов продължава да се възстановява от вирусно заболяване. Той беше в болница на системи, вчера е бил изписан и продължава лечението си при домашни условия.

 

В състава на Монтана отсъстваше Виталий Бондар, който има проблеми в кръста и затова на полето за домакините бе Иван Дамянов.  

 

В първия гейм играчите на Даниел Пеев разклатиха посрещането на съперника. След добри изпълнения от начален удар на Борис Наков и Иван Латунов домакините поведоха с 10:6. ЦСКА изравни при 11-а точка, но до края на гейма Монтана владееше инициативата. При силна серия на сервис на Аспарух Аспарухов домакините дръпнаха с 19:14, блокадата на Монтана също работеше и закономерно домакините поведоха.

 

Втората част също бе много интересна. Домакините взеха солиден аванс от пет точки при 20:15, след като Аспарухов отново затрудни посрещането на "червените". В игра за гостите на полето се появиха Иван Крачев и Стефан Стоянов на местата на Венцислав Георгиев и Владимир Станков, но и смените не помогнаха. За Монтана пък Денимир Димитров и Тодор Вълчев сменяха Сергей Андриевски и Иван Дамянов.

 

В началото на третия гейм в игра за ЦСКА се завърнаха Георгиев и Станков. Играчите на Монтана продължаваха да тормозят от начален удар съперника. На полето за гостите се наложи да влиза и треньорът Ивайло Стефанов на мястото на Симеон Александров. Монтана дръпна с 21:16 и всичко изглеждаше решено за домакините. Не така обаче мислеха Владимир Станков и неговите съотборници, които измъкнаха гейма и намалиха.

 

Четвъртият гейм бе решен след изключително дълга и невероятна серия от сервис на Аспарух Аспарухов. ЦСКА имаше преднина от 17:14. Монтана спечели следващото разиграване и на начален удар застана Аспарухов, който буквално разпиля гостите и резултатът стана 21:17 за домакините.

 

След Аспарухов, най-резултатен за Монтана бе Златко Кьосев с 16 точки (2 аса, 1 блокада), а Иван Дамянов завърши с 13 точки (1 ас, 2 блокади).

 

За ЦСКА Пламен Шекерджиев реализира 18 точки (1 ас, 5 блокади), Симеон Александров добави 14 (1 ас).