Кърджали ще приеме мача на националния отбор по футбол на България срещу Унгария. Това обяви новият кмет на града Ерол Мюмюн, който заяви, че "всичко е на 99 процента сигурно".

Националният отбор трябва да играе срещу Унгария в европейска квалификация в петък (16 ноември).

Двубоят беше насрочен за Пловдив, но по-рано през деня община Пловдив заяви, че не може "да предостави стадион "Христо Ботев" за ползване" заради ремонтни дейности и поставяне на козирка.

Официално: Община Пловдив обяви решението си за мача България-Унгария

"Работим по въпроса, за нас ще е удоволствие и чест да приемем националите на България и този мач да се състои на нашия стадион, който отговаря на всички изисквания, за да се проведе среща от този ранг", коментира Мюмюн пред "Дарик радио".

Според него Кърджали ще се справи с организацията, като кметът даде за пример факта, че "Арда" прие "Апоел" (Беер Шева) в мач от европейските турнири преди две години.

"Официална информация, за да излезе, чакаме УЕФА да приеме смяна на стадиона, всичко е на 99%. Внесена е в УЕФА молбата. С организацията няма да имаме никакви проблеми. Не съм запознат на 100% с логистиката, но мисля, че всичко ще е наред", добави Мюмюн.

УЕФА назначи съдии за мача България-Унгария в Пловдив, а ще има ли такъв?

Двубоят на националния отбор ще бъде без публика, като Българският футболен съюз (БФС) направи промяна по препоръка заради готвен протест.

По тази тема кметът на Кърджали заяви, че "за този мач има наказание", затова ще бъде без публика, но в изказването му не стана ясно дали не е запознат, или е бил подведен от някого.

"Мисля, че остава без публика, защото има наказание наложено този мач да се проведе без публика, не съм запознат толкова. Важното е да зарадваме всички фенове от Кърджали, област Кърджали и Родопите, да създадем една хубава атмосфера и празник за града", каза още кметът.

Мюмюн, който е от ДПС, беше избран за кмет на Кърджали на първи тур. Той пое поста от управлявалия 20 г. града свой съпартиец Хасан Азис.

Илиян Филипов: Вероятността да има мач на "Колежа" е нулева ВИДЕО