Боксът винаги е бил невероятен спортен спектакъл. Двама бойци, които ще се бият един срещу друг в гладиаторска битка отблизо, за да докажат кой е по-добрият боец. Единственото оръжие с което разполагат са своите юмруци, истинско съревнование за мъже и брутална издръжливост, фина техника и прекомерна сила. 

Добавете към това масивна аудитория, върли запалянковци, пред които излизат любимите им боксьори, а ние ви гарантираме, че това е рецепта за нещо легендарно. Понякога обаче, за най-голямо ужас на феновете на бокса по света, се случва двамата най-известни бойци за времето си никога да не се срещнат в на ринга. 

По повод последните спекулации, че дългоочакваният двубой Флойд Мейуедър срещу Логан Пол се отлага, ние съставихме списък с най-епичните боксови мачове, за които феновете по цял свят мечтаеха, но така и не успяха никога да ги видят. 

Шугър Рей Леонард срещу Арън Прайър

Тази битка в полу-средна категория бе толкова близко до осъществяване, че провалът и си е истинско престъпление. "Шугър" Рех Леонард бе на върха на боксовия свят в края на 70-те и в началото на 80-те, докато Арън "Ястребът" Прайър бе един от боксьорите с най-бързи ръце, кито градяха репутация. Изкачвайки се в ранг листата, хората започнали да забелязват Прайър. 

А след това БУМ - той получава най-големия шанс в живота си, битка срещу световноизвестният Шугър Рей Леонард. На Леонард му е предстояла една последна битка преди големия мач, която се е считала за загрявка. За съжаление обаче, точно в този мач той получава отлепена ретина, а малко след това обявява оттеглянето си от голямата боксова сцена, оставяйки само в мечтите мача Леонард срещу Прайър. 

Мани Пакиао срещу Едвин Валеро

Ако дори малко сте запознати с бокса, едва ли за вас името Мани Пакиао е непознато, а за това си има причина. Този известен боксьор в лека, перо и полу-лека категория е познат на света с изключителната си бързина и тежките си удари. Междувременно Едвин Валеро също разбива съперниците си, като неговата серия по това време е 27-0, като всички победи са с нокаут. 

За съжаление, перфектният рекорд на венецуелецът не успява да го задържи далеч от неприятностите. На 18 април 2010 г. Валеро признава, че е наръгал и убил жена си, като след това ден по-късно той отнема собствения си живот в затворническата килия. Няма нужда да казваме, че мачът между него и "Пакман" завинаги си остава блян. 

Майк Тайсън срещу Ридик Боу

Това е двубой от тежка категория, за който толкова много хора мечтаят. Тайсън в пиковите си години е просто непобедим. Боу, който всъщност излиза от същия квартал, има подобна доминация на ринга и се е устремил към върха. Тогава обаче Тайсън получава 6 годишна присъда , която трябва да излежи в затвора през 1992 г. (в последствие намалена на 3 години), само година след спечелването на титлата в тежка категория. 

През това време, Боу побеждава безспорният шампион в тежка категория Ивендър Холифийлд, като двамата продължават да имат епична сага в тежка категория. Когато Тайсън се завръща, той не е готов веднага да се изправи срещу Боу, затова мачът на Боу е срещу непобедения съперник Анджей Голота. Боу понася сериозен побой, но в крайна сметка печели и двата си двубоя срещу Голота чрез дисквалификация от прекалено ниските удари на Голота, но от този момент насетне никога повече не е същия боец. 

В този момент Тайсън гони слава и известност, но всъщност се изправя срещу демоните си. "Железният Майк" е почти толкова добре познат в казината, колкото и на ринга. Той не се срамува да харчи стотици хиляди в казината в Лас Вегас. Това, което започва като забавление, много скоро се превръща в проблемна хазартна зависимост, която за съжаление води до загуба на голяма част от състоянието му, което го води до ръба на фалита. 

Боу никога повече не успя да спечели трофей, а Тайсън вече беше на ниво, на което можеше да избира опонентите си в този момент, така че срещата между тези двама велики боксьори просто така и никога не се осъществи. 

Флойд Мейуедър срещу Пол Уилямс

Няма спор, че битките на Мейуедър винаги са невероятен спектакъл. Те привличат фенове от цял свят, разпродавайки дори и най-големите зали и привличат невероятни рекламни приходи. Не винаги е било така. 

Мейуедър буквално се е борил за да стане звезда, изправяйки се срещу най-добрите, като до този момент си остава непобеден. Но един боксьор, който той така и не срещна, вероятно можеше да му донесе първата загуба. Този боксьор бе Пол "Наказателят" Уилямс - висока и добре оформена машина, която събаря всичко с мощ. Размерът му сам по себе си създава трудности на противниците, но в комбинация с опустошително бърз удар и безупречна работа с крака, той представлява фактор, с който всеки трябва да се съобразява. 

За съжаление съдбата се намесва, като Уилямс попада в жестока катастрофа с мотоциклет само седмици след подписването на договор за огромен мач срещу Саул „Канело“ Алварес, който можеше да изстреля статута му в бокса и да го постави като претендент срещу Мейуедър. Този инцидент парализира Уилямс от кръста надолу и за съжаление незабавно прекратява кариерата му. 

Както всички знаем, Мейуедър продължава да има една от най-впечатляващите непобедени серии във всички спортове, но човек трябва да се запита какво би могло да се случи, ако тези двамата се бяха изправили очи в очи на ринга?