Хенингсваер Stadion е футболен стадион, разположен в село Лофотенските острови край бреговете на Северна Норвегия. Счита се за един от най-красивите стадиони в света, с изглед към красивото Норвежко море.

Хенингсваер е малък туристически курорт, дом на 500 рибари и по-малко от 25 000 жители. Той е потопен в спиращата дъха панорама на архипелаг от около 1000 километра. Заобиколен от море, районът се свързва с главния остров чрез мост, построен през 1983 г.

Полето на стадиона е създадено чрез изравняване на твърдия скалист слой със синтетична мантия и странични решетки, съставени от големи стелажи, за да се предотврати попадането на топката във водата. Същите тези стелажи се използват и за сушене на рибата треска!

Ултрамодерна осветителна система гарантира перфектното количество светлина дори през деня, което е от съществено значение в тези зони.

Стадионът Хегинсваер няма трибуни и може да приема само аматьорски отбори, но със сигурност е един от най-съблазнителните и зрелищни футболни стадиони в света.

Превод: GlasNews.bg