Старши-треньорът на Балкан Небойша Видич заяви, че е щастлив от победата на своя тим над Ирони Нес Циона, която запази шансовете на отбора за класирането в плейофите на турнира за Купата на ФИБА-Европа. Балкан победи със 102:90, а Видич имаше рожден ден в деня на мача.

"Не можеш да не бъдеш горд, когато отборът ти отбележи 102 точки. Бяхме концентрирани тази вечер. Подходихме с невероятно желание да спечелим мача. Мога да кажа, че контролирахме двубоя, може би с изключение на последната част, в която имахме някои трудности. В нападение бяхме на наистина високо ниво. Седем играчи завършиха с двуцифрен точков актив. Това е нещо, което ме прави щастлив. Опитахме да достигнем тази разлика, с която загубихме в Израел, но може би направихме някои грешни решения. Може би беше по-добре просто да оставя баскетболистите ми да играят", заяви Видич след двубоя.

"Казах им, че трябва да мислят в кариерите си за този първи мач във всяко състезание, защото това може да определи победителя или този, който продължава в турнира. Мачът беше важен за класирането, но за съжаление, зависим от другите отбори. Надяваме се, че нашият спортен приятел от София ще спечели един мач в турнира, защото този отбор е прекалено добър и скъп, за да не покаже характер и да не опита да спечели поне един мач. Надявам се обаче, че няма да е срещу нас", добави треньорът на Балкан.

"Знам, че всеки треньор трябва да има добра връзка с феновете. В мой интерес е да кажа нещо хубаво за тях, но никога не съм мислил по този начин. Винаги мисля за работата си. Тези, които харесват това, което правя - добре, които не - не ме интересува. Просто опитвам да давам най-доброто от себе си. Хората тук в Ботевград обаче бяха с нас в Унгария, за да ни подкрепят. Бях наистина радостен, когато те дойдоха на тренировка. Не чух един звук. Те бяха тихи и ни гледаха. Подкрепят ни през целия мач, независимо че загубихме", заяви Видич. "Това, което се случи днес, беше наистина изненадващо - тази торта и пожеланията за рождения ми ден. Не всеки има достъп до моя фейсбук. Днес написах там послание към феновете на Балкан, че имайки ги зад себе си, знам, че работя в голям клуб. Благодаря на феновете на Балкан за всичко. Може да звучи емоционално, но наистина съм наистина изненадан от тази енергия и подкрепа. Феновете не искат нищо от нас, те просто идват да ни подкрепят. Не знам дали и преди е било така. Бих искал обаче така да бъде винаги и след мен. Наистина ме радва това и определено винаги го казвам на играчите, че те трябва да чувстват тази отговорност за хората, които ни подкрепят и идват да ни гледат", коментира още Видич.