Непризната грешка от страна на Станислав Величков от Дунав е била в основата на избухването на скандала. Присъствали на случилото се разкриха, че напрежението между двата отбора се покачило в края на втория гейм. При резултат от 23:22 атака на гостите е била отсъдена в аут. В този момент обаче словенският национал на Нефтохимик Ален Джорджевич е признал, че топката е минала през пръстите му и съдията е коригирал отсъждането си, което позволило на Дунав да изравни. В този момент русенци благодарили на поведението на съперника, но в последствие „забравили” да върнат услугата.


Такъв развой бил потърсен именно при възникналия спор. Атака на шампионите при 18:13 е била отсъдена в аут. В този момент обаче Георги Братоев не се сдържал и поискал от Величков да признае, че е играл с топката и точката трябва да е за Нефтохимик, по примера на Джорджевич 20-ина минути по-рано.

След като това не се случило, избухнал и скандала между двамата.

Двамата основни участници в разправията отказаха да коментират случилото се.


Братоев заяви, че разпространената информация от бургаските медии до голяма степен не отговаря на истината, докато Величков от своя страна посочи договорните отношения с неговия тим, които не му позволяват да прави изявления.
„Тема Спорт”
СНИМКИ: Burgasnews.com