Николай Желязков ще промени част от схемата на игра на Нефтохимик. Бившият централен блокировач на националния ни отбор пристигна миналата седмица в България и след само 2 часа изведе бургазлии до победа над Марек в Дупница с 3:2 гейма. Днес той ще има много по-тежка задача - с домакинство на Олимпиакос от 1/4-финалите за Купата на CEV. Двубоят е от 18:30 часа в зала „Младост”.

„Всичко стана много бързо. Аз с господин Томов поддържам отлични отношения и той ми се обади след загубата от Добруджа. Така се стекоха обстоятелствата, че аз имах проблеми в Румъния и се озовах тук. Ситуацията не е добра, няма какво да се лъжем. Предвид класирането ни е ясно, че има неща, които трябва да променим. Едно от тях е рокада на местата на двете четворки – Георги Петров и Ален Джорджевич. Трябва да оправим посрещането си, за да може да зареждаме човек като Георги Братоев с добри топки, а оттам да улесним цялата си игра. Имаме потенциал, имаме качества, но ни чака много работа”, каза пред „Тема Спорт” Желязков.


Относно мача с Олимпиакос тази вечер той допълни: „Ясно е, че Олимпиакос е фаворит. Аз съм бил три години там, отлично познавам обстановката. Това е най-силният отбор в Гърция, безспорно е европейски гранд. Нямаме някакво задължение да спечелим, защото съставът им е наистина впечатляващ. Все пак да не забравяме, че и Тошко Алексиев играе там. Но ще се опитаме. Ще дадем всичко от себе си пък ще видим какво ще стане. Един добър резултат за нас може да промени много неща в сблъсъка”.