Световният №1 Новак Джокович ще дойде в България за турнира Sofia Open. Това съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който бе гост в предаването “Тази сутрин” по bTV. По думите му сръбската звезда в мъжкия тенис е обещал да гостува в столицата ни, да поиграе с наши деца и да се срещне с широката общественост.

В същото време министър Кралев не пропусна да отправи критики към Григор Димитров, който няма да участва в единствения АТР турнир у нас за поредна година.

Припомняме, че най-добрият български тенисист заяви, че не е длъжен да участва на този частен турнир и призова българската федерация да прави повече надпревари от сериите Фючърс и Чалънджър.

“Въобще не приемам думите на Григор като критика, тъй като е имало много Фючърси преди това, а той не е играл в тях. Да не изместваме темата от това, че в България има един прекрасен АТР турнир, който тази година ще е най-силен. Ще участват шестима тенисисти от Топ 20, които са предпочели София, защото знаят, че тук условията са страхотни, а нивото непрекъснато се покачва. Вместо да се радваме на този турнир, да коментираме, че имаме нужда от Фючърс-и, е несериозно.

Казал съм го хиляди пъти. Когато иска, Григор е добре дошъл да участва. Ние не правим турнир само за един човек, който и да е бил той. Турнирът е достатъчно силен и ще дойдат големи имена. Имаме и една “уайлд кард”, която ще отиде при някой от отпадналите рано от Откритото първенство на Австралия. Имаме обещанието на Новак Джокович, че ще посети турнира като гост, ще се срещне с наши деца и широката общественост", заяви Кралев.