Във връзка с инцидента с пострадалото дете на стадион в асеновградския квартал „Долни Воден“, община Асеновград информира, че обектът е публична общинска собственост. Вратата, която е паднала върху момченцето, е преместваема и за поставянето й няма разрешение от общинската администрация.

Както ви информирахме, футболната врата се е стоварила върху 3-годишно дете на 3 юни, в резултат на което то е откарано в интезивното отделение на клиниката за детска хирургия на УМБАЛ „Св. Георги” Пловдив с тежка черепно-мозъчна травма, контузен бял дроб, счупени ребра.

Стадионът е отдаден за ползване на ФК „Сокол“ – „Долни Воден“ със срок до 30 юни. В Общински съвет - Асеновград е входирана докладна-записка от футболното ръководство за преотдаване на обекта, обясниха от общината. Клубът получава и финансиране за поддръжката на съоръжението – косене, очертаване и други, с цел игрището да се подготвя за провеждане на футболни срещи. На стадиона има и други постоянни врати за игра, които са безопасно монтирани. Обектът се заключва, а към този момент преместваемите футболни врати са премахнати от игрището.

От общинската управа увериха, че ще бъде извършена цялостна проверка на всички футболни обекти и потенциално опасните съоръжения ще бъдат премахнати, за да не се стига повторно до подобни инциденти.  По случая се води досъдебно производство, като продължават разпитите на свидетели.

Кошмар в Асеновград! Врата на игрище падна върху дете

Тези врати са бомба със закъснител! Защо никой не предприема нищо?