Дясната ръка на един от най-известните футболни агенти в света - Мино Райола, опроверга информацията за смъртта му. Пред медии в Нидерландия Хосе Фортес Родригес заяви, че Райола е жив, но е тежко болен.

Агентът на футболисти от ранга на Ерлинг Холанд, Пол Погба и Златан Ибрахимович е на 54 години. Италианецът стана известна фигура във футбола предвид високопрофилните играчи, които представлява.

През януари тази година Райола бил на прегледи в Италия, след като се появи информация, че е откаран по спешност в болница. Германският вестник Bild предаде тогава, че той е подложен на интензивно лечение поради заболяване на белите дробове. Говорителят му отрече това и заяви: „Мино Райола преминава обичайните си медицински изследвания, които изискват анестезия. Всичко беше планирано и нямаше спешни операции“.

Райола разви репутация на агент, който печели на клиентите си големи договори и бе в центъра на преговорите около летния трансфер на Ерлинг Холанд в Манчестър Сити от Борусия Дортмунд. Освен норвежкия нападател, Погба и Ибрахимович, Райола спомогна за преминаването на Матайс де Лихт в Ювентус и на Джанлуиджи Донарума от Милан в Пари Сен Жермен миналото лято. Нападателят Марио Балотели е друг от клиентите на Райола.

Според "Форбс" нетното богатство на Райола е възлизало на 68 млн. паунда през 2020 г. , информира Нова. Той получил 41 млн. паунда комисионни от трансфера на Погба в "Манчестър Юнайтед" от "Ювентус" през през 2016 г.