Добруджа нанесе едва трета загуба на Хебър в Суперлигата, след страхотен мач, и тайбрек - 3:2. С 13-ата си победа Добруджа запази и шансове за по-добра изходна позиция преди плейофите.
Лидерът Хебър бе спечелил всичките си мачове, решени с тайбрек, до момента през сезона, но в Добрич загуби първи петгеймов двубой.

По-рано през сезона двата тима също играха 5 гейма, като тогава в Пазарджик победи Хебър.
Старши треньорът на Добруджа Пламен Христов заслужено бе щастлив от успеха 
"Разковничето бе в характера и в борбата до край, дотук загубихме пет мача с 2:3, а днес всички играха докрай. Имаме проблеми, но момчетата се постараха, стана един хубав мач. Хубаво е да имаме късмет накрая, да спечелим този мач. Когато загубиш пет мача 2:3, не е само до късмет, явно ни липсва и класа, определено," заяви след мача Христов в ефира на Диема Спорт 2.

Относно борбата за място в Топ 4, той обясни: "Ще се борим срещу Разлог, след това предстоят и други мачове. Тази година първенството е може би два пъти по-силно от миналогодишното, отборите са по-равностойни, всичко може да се очаква."

Системата за видеоповторения бе налична в залата за дербито на кръга и Христов смята, че е имало полза: "Със сигурност. Ако имахме такава система в Пазарджик със сигурност щяхме да победим."

dobrudjabg.com