България ще плати 250 хиляди долара за домакинството на олимпийската квалификация по волейбол, което страната ни спечели. Това обяви министърът на спорта Красен Кралев, подчертавайки, че цената е изключително изгодна, тъй като първоначално наддаването е трябвало да започне от 500 000 долара.

"Получихме информация, че Бразилия може би няма да кандидатства. Затова дадохме оферта наполовина по-ниска от тази, която те бяха предвидили и спечелихме, като съм изключително доволен, защото все пак половин милион да спестиш не са малко пари", разясни спортният министър пред bTV.


Съперници на България в квалификацията ще бъдат Бразилия, Египет и Пуерто Рико, като само победителят в групата ще се класира за игрите в Токио през следващата година.

"Така имаме възможност да опитаме да се преборим с един от най-силните отбори в света Бразилия. Нееднократно сме я побеждавали тук на варненска територия, така че аз смятам, че имаме своите шансове", заяви Кралев.

За последно България победи олимпийския шампион Бразилия във Варна през юни миналата година в Лигата на нациите. Квалификацията ще се проведе от 9 до 11 август.