ЦСКА и Левски отново не се победиха да излъчат победител в дербито от 27-ия кръг на efbet Лига. Срещата от плейофите в елита завърши при резултат 0:0, като головите възможности в мача определено не изобилстваха.

По добрите шансове за гол в двубоя бяха в полза на „червените”, които така и не успяха да превземат вратата на Николай Михайлов. Гол на Маурисио Гарсес през втората част бе правилно отменен заради засада, а най-чистата възможност за гол в двубоя пропиля Жеферсон в продължението на двубоя на стадион „Васил Левски”. През първта част двата тима не успяха да отправят нито един точен удар в рамката на вратата.

Лудогорец може да бъде коронован за шампион на България още тази вечер. Това ще се случи, ако разградчани спечелят поне една точка при домакинството си на Славия в Разград.

“Сините” започнаха с по-голямо самочувствие и до 20-ата минута имаха три удара. Уелтон, Стефанов и Краев стреляха далеч от целта. В 25-ата минута Краев от малък ъгъл нанесе първия точен изстрел, но Евтимов без проблем спаси. През цялата първа част играчите в синьо бяха по-активни и се опитваха да градят играта, докато “червените” разчитаха предимно на контраатака. Кери също стреля далеч от целта в края на първата част, в която Юга и Кери получиха жълти картони. Първото полувреме завърши с неуспешен опита за изстрел от пряк свободен изстрел на Цунами.

На почивката Йоан Баи замени Вилсхут. Секунди след подновяването на играна първата опасност бе пред Михайлов, но Сундберг изби в корнер, а след центрирането му вратарят излезе и хвана без проблем. В 48-ата минута Бари с глава пропусна да открие след хубаво центриране на Михайлович. 

Малко след това глупава постъпка на Стефанов го извади от реванша с Лудогорец, след като за фал в наказателното поле на противника, халфът получи жълт картон и ще бъде наказан. Уелтон също бе санкциониран с жълт картон.

Михайлов спаси Левски в 58-ата минута, когато със сетни усилия изби изстрел от 10 метра на Кери. Жеферсон получи жълт картон за опасна игра, който рискуваше и нещо повече. Картонът вади бразилеца за мачовете със Славия и Лудогорец. 

В 61-ата минута Бари се пребори за топката след единоборство с Кох, но останал сам срещу Евтимов си поведе лошо топката и вратарят спаси. Минута по-късно Уелтон излезе очи в очи със стража на “червените” и стреля силно, стражът обаче парира удара. При центриране на Кери от фал Петков игра с глава и сантиметри го разминаха от автогол. Това се случи в 66-ата минута, а в 72-ата минута Гарсес прати топката в мрежата на Михайлов. Попадението обаче не бе зачетено заради засада на бразилеца.

Варела също се появи на терена, а Галчев замени Петков при “сините”. Иван Турицов след поредното си нарушение срещу Уелтон също видя жълтия картон и подобно на Жеферсон пропуска мачовете със Славия и Лудогорец.

Невероятен пропуск направи Гарсес в 83-ата минута, когато след грешка на Михайлович остана очи в очи с Михайлов, но стреля над вратата.

В даденото продължение удар на Варело бе избит в ъглов удар, а в последната секунда Жеферсон пропусна отлична възможност с глава.

Снимка: Антон Узунов