Няколко дни след противоречивата финална среща за Купата на краля, от Реал (Мадрид) не са се отказали от желанието си да напуснат испанското първенство. “Белите” са недоволни от отсъждането на съдиите в последните секунди на сблъсъка, което на практика осигури трофея на Барселона и се консултират със специалисти по право относно вариантите да си тръгнат от Лига АСВ след края на сезона.

Евентуален подобен ход няма да донесе проблеми на столичани в Евролигата, защото те имат десетгодишен договор с най-силния клубен турнир на континента, но ще намали значително доходите на клуба, а също така ще създаде проблеми и за организаторите на местното първенство. От “кралския клуб” очакват, че до три или четири седмици ще имат нужните отговори след проучването на всички правни въпроси и евентуалните последствия от подобен ход.

В медийното пространство дори се появи слух, според който от Реал ще влязат в контакт и с НБА, но вестник Marca подчертава, че подобен развой на нещата напълно логично е в сферата на мечтите.