Кирил Русинов не успя да се класира на финала в категория до 60 кг на международния боксов турнир "Странджа" в столичната зала "София". Русинов отстъпи с 1:4 съдийски гласа пред руснака Артур Субханкулов. В картите официалните лица записаха 28-29, 28-29, 28-29, 27-30 и 29-28.

В първия рунд българинът отново залагаше на типичния си стил с постоянно стъпване напред и търсене на комбинации от близка дистанция, като феновете му в залата аплодираха шумно всяко негово попадение. Съперникът му опитваше да е активен с водещия си десен прав, но тъй като бе с обратен гард, незащитената му страна бе точно на пътя на дясната ръка на Русинов. Във втората част имаше повече борба в клинч, като първи в размените "влизаше" противника на българина, но без непременно да ги печели. Руснакът рядко тръгваше напред, но нямаше и нужда да го прави, защото имаше леко предимство в разтега и гледаше да го ползва, контрирайки набезите на Русинов. За съжаление, този му подход му помогна да убеди съдиите в превъзходството си на ринга - 4-1 гласа.

Днешният му опонент Субханкулов има две победи и три загуби в полупрофесионалните серии на АИБА - World Series of Boxing, а през декември 2018-а е спечелил злато на турнира "Световна купа на петролените държави" в Русия. Субханкулов е бронзов медалист от Държавното първенство на Русия 2013 и 2016, както и сребърен в същото състезание през 2015-а и 2017-а.
В първия си двубой на "Странджа" Русинов се поздрави с изключително престижна победа над европейския шампион от 2017-а в Харков Юрий Шестак с 3:2 съдийски гласа при бурна подкрепа от трибуните. Вчера българинът пребори с 4:1 съдийски гласа мароканеца Мохамед Хамут, който е участвал на Олимпийските игри в Рио 2016.