България допусна една от най-срамните си загуби в историята. Възпитаниците на Ясен Петров загубиха с 2:5 от Грузия в Разград във втория си мач от Група 4 на Дивизия “С” на Лигата на нациите.

Срещата започна с по-активни действия на гостите. В 3-ата минута Хвича Кварацхелия проби отляво, навлезе навътре и отправи коварен удар, който рикошира в Андреа Христов и излезе в ъглов удар. Минута по-късно грузинците поведоха. Кварацхелия направи нов пробив отляво и центрира в наказателното поле, където Зурико Давиташвили се справи с опеката на Едисон Йорданов и от няколко метра не остави шансове на капитана Михайлов. 

В 9-ата минута Георги Миланов подаде към Иван Турицов отдясно, който отправи добро центриране в наказателното поле, но опитът на Атанас Илиев за задна ножица беше несполучлив. Малко след това Давид Хочолава изби с глава удар от далечна дистанция на Мартин Минчев. 

В 11-ата минута гол на Грузия беше отменен. Буду Зивзивадзе беше изведен сам срещу Михайлов от Какабадзе и го преодоля, но се оказа, че е бил в положение на засада. Четири минути по-късно "лъвовете" пропуснаха отлична възможност за изравнително попадение. Гостите сбъркаха при изнасянето на топката, което позволи на Чочев да отнеме и с чудесен пас да изведе Десподов очи в очи с вратаря, но Лория спаси удара на крилото. В 25-ата минута Десподов свали за Миланов, чийто удар от границата на наказателното поле беше избит от противников защитник. 

В 32-ата минута Грузия стигна до втори гол. Гостите организираха атака, след като Георги Миланов падна на земята след съприкосновение със съперников футболист. Топката стигна до Кварацхелия отляво, който продължи за Иракли Азаров в наказателното поле. Нападателят отправи удар, който след рикошет в крака на Андреа Христов стана неспасяем за Михайлов - 0:2. Българските футболисти наобиколиха рефера Мареска, искайки нарушение срещу Миланов, но италианецът беше непоколебим и дори даде жълт картон на Кирил Десподов. 

"Лъвовете" отговориха с опасен удар на Неделев от границата на наказателното поле, който след рикошет мина над вратата. В 36-ата минута слаб удар на Зивзивадзе не затрудни Михайлов. Секунди по-късно Какабадзе отново създаде проблеми на Йорданов отдясно и центрира в наказателното поле. Получи се суматоха, като в крайна сметка българите успяха да изчистят топката. 

В 42-ата минута Кварацхелия развинти Атанас Илиев с няколко финта отляво, при което родният футболист се озова на земята, и отправи силен удар, но над вратата. Малко след това Минчев намери Илиев на няколко метра пред вратата, но нападателят отправи слаб удар, който беше блокиран. В добавеното време на първата част Грузия беше близо до трети гол. Азаров напредна отляво и центрира в наказателното поле. Получи се неразбирателство в българската защита, което позволи на Давиташвили да отправи удар от няколко метра, но нападателят не успя да намери опразнената врата. 

На почивката Ясен Петров направи две смени, като в игра се появиха Петко Христов и Илиян Стефанов. Те се появиха на мястото на Едисон Йорданов и Георги Миланов.

Промените дадоха импулс на отбора ни и пет минути след началото на втората част България намали резултата. Турицов центрира отлично към Илиев, който с глава реализира.

Съвсем скоро обаче Грузия си върна аванса от две попадение. Отлична триходова комбинация остана неразгадана за българската защита и Зивзивадзе на празна врата направи 3:1 в полза на тима си.

В 58-ата минута дойде и четвърти гол във вратата ни. Кваратскелия се пребори с Турицов в наказателното поле и бранителят го събори. Реферът посочи бялата точка и от дузпата потърпевшият реализира, въпреки че Михайлов позна ъгъла на изпълнението, но не успя да спаси.

В 70-ата минута кошмарът стана още по-голям. Слисаната българска защита не успя да разгадае как Валери Казаишвили се оказа сам срещу опразнената врата в малкото наказателно поле и само чукна топката, за да я вкара за пети път в мрежата ни.

В 83-ата минута България стигна до второ попадение. След центриране от ъглов удар Илиев стреля с глава, но топката се удари в гредата. За щастие тя се насочи към Стефанов, който я довкара във вратата.

До края не последва промяна в резултата.