Сръбският пойнт гард Милош Теодосич не иска да избързва с решението за бъдещето си, след като бе освободен от Лос Анджелис Клипърс, а сега на дневен ред за него е националния отбор на Сърбия. Бившият плеймейкър на Олимпиакос и ЦСКА (Москва) признава, че целта му е да се завърне в Евролигата, но не с краткотрайна сделка до края на сезона, а с договор за по-продължителен период от време. Именно поради тази причина е готов да остане без отбор до лятото и чак след това да подпише дългосрочен контракт.

Тео ще навърши 32 години през месец март, а авантюрата му в НБА се оказа кратокрайна и след стабилен новобрански сезон през миналата година (9.5 точки и 4.6 асистенции в 60 мача), през настоящата кампания записа едва 15 двубоя за Клипърс, в които показателите му бяха минимални - 3.2 точки и 2.1 асистенции за 10.0 игрови минути.

Майстор Милош ще се завърне в селекцията на Сърбия за предстоящите мачове като гост на Естония и домакин на Израел, като се очаква да има основна роля във финалния спринт на “плавите” към Мондиал 2019 в Китай.