Участващата с "уайлд кард" Бианка Андрееску (Канада) разгроми бившата номер 1 в световната ранглиста по тенис Гарбине Мугуруса (Испания) с 6:0, 6:1 и се класира за полуфиналите на силния турнир по тенис за жени в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 8.36 милиона долара.

18-годишната Андрееску спечели първите девет гейма в мача, а след това довърши съперничката си за 52 минути на корта.

Тийнейджърката стартира сезона на 152-а позиция в класацията на WТА, но за трети път през годината достигна полуфинал и вече си гарантира място в топ 40 след надпреварата в Калифорния.

"Това, което постигнах в последните няколко месеца, е невероятно. Мисля, че днес изиграх един от най-добрите мачове в кариерата ми досега. Всички усилия в тренировките се отплатиха. Бях концентрирана от първата точка, нямаше какво да губя и просто дадох всичко от себе си", коментира Андрееску.

Поставената под номер 20 Мугуруса заяви, че не е показала нужното ниво.

"Не играх така добре, както в предишните дни. Имах проблеми и не успях да намеря начин да се справя, защото тя поддържаше много високо ниво през цялото време", заяви испанката.

За място на финала Андрееску ще се изправи срещу шестата поставена Елина Свитолина (Украйна), която победи 19-годишната чехкиня Маркета Вондроушова с 4:6, 6:4, 6:4 след малко повече от два часа игра.

Свитолина навакса пробив пасив при 2:3 гейма в решаващия трети сет и стигна до обрат.