Бившият капитан на националния отбор по волейбол - Тодор Алексиев, заяви, че ще се завърне сред редиците на "лъвовете" за предстоящата квалификация за Олимпийските игри в Токио през 2020 година.

Той изрази надежда, че отново ще може да си партнира с Матей Казийски в посрещането. Императора също разкри, че е провел разговор с новия национален селекционер и обмисля предложението отново да бъде в тима, след като преди 7 години заяви категорично, че няма да играе, докато ръководството на Федерацията не се оттегли.

"Матей, ако се върне, ще имаме голям шанс да се класираме на олимпийски игри. С него започнахме заедно, да завършим още една олимпиада заедно, ще е страхотно", каза той.

@@@

Тодор Алексиев в момента играе за гръцкия "Олимпиакос". Тимът му ще се изправи срещу бургаския "Нефтохимик" в мач от четвъртфиналите за Купата на CEV утре (30 януари).

@@@


"След толкова много години навън, за първи път ще играя срещу български отбор. Малко е странно, ще видим. Интересно е. Като пристигнем в Бургас, ще го мислим. Разговарях с някои от момчетата от "Нефтохимик". Лошото е, че правят тези промени на полусезон. Дано да е за добро", заяви той.

@@@

Българският тим има нов треньор от няколко дена след назначението на Николай Желязков, който замени Найден Найденов.


btvnovinite.bg