Цветан Соколов се включи в акцията за връщане на Матей Казийски в мъжкия национален отбор по волейбол. Двамата са в отлични отношения и отново се засичат редовно по игрищата на италианското първенство. Посрещачът обяви своето отказване преди олимпиадата в Лондон. Тогава той си тръгна разочарован от освобождаването на селекционера Радостин Стойчев.

"Матей никога не е бил толкова близко отново да облече националния екип - сподели пред "България Днес" бащата на волейболната звезда Илиян. - Шансовете са на 50 на 50. Много ми се иска да се завърне. Синът ми е близък с новия селекционер Силвано Пранди. Вече са се чули по темата. Ще имат и още един разговор през февруари. Отделно с Цецо Соколов са големи приятели. Приказвали са и с него."

34-годишният ветеран от години е считан за един от най-добрите на своя пост в света.

"Има желание още да се състезава - добави Илиян. - Не е имал сериозна контузия в кариерата. Виждам го да играе още 4-5 години на високо ниво. Много му се иска да бъде част от националния отбор."

Илиян призна, че многократно е говорил с Матей за евентуалното му завръщане.

"Няма как да му се наложа - смята бащата. - Казвал съм му да си промени решението, но той ми отвръща, че не съм го възпитал да си престъпва думата."

Дългогодишният началник на Матей Казийски в тима на "Славия" Иван Сеферинов - Джиго е оптимист за завръщането на посрещача. Талантът игра 7 години в детско-юношеската школа на тима.

"Напълно е реално - сподели босът на "белите". - Още повече че Тодор Алексиев също се завръща. С него, Казийски и Цецо Соколов може да направим отбор, който да се класира на олимпиадата. С тях ще сме равностойни на Бразилия, Сърбия, Франция, Италия и Русия. До два дни се очаква да разберем дали ще получим домакинство на олимпийската квалификация."

Колективът от по-опитните състезатели ще натежи за решението на Казийски, стига да се ангажират да играят, смята Иван Сеферинов.

"Възрастта на Матей не е проблем. На неговия пост посрещачите са най-силни между 33 и 37 г.", обясни Сеферинов.