Днес своя 31-ви рожден ден празнува диагоналът на руския гранд Зенит (Казан).
Максим Михайлов. Своят рожден ден той ще изкара на волейболното игрище - през деня тренировка, а вечерта среща реванш от 1/4-финалите на Шампионската лига срещу полския Трефъл (Гданск).

Като зрител на този мач ще бъде другият Максим Михайлов – 20-годишният посрещач на младежкия отбор Зенит-УОР. Не само, че той е носи едно и също име и фамилия със звездата на Зенит, но той е роден на същата дата, както и олимпийският шампион от Лондон 2012 – 19 марта!

Когато селекционерите на казанския клуб през 2015 година разбраха, че в московската спортна школа “Ника” има преспективен 16-годишен посрещач Максим Михайлов, то те счетоха, че това е добър знак. В Казан младият играч взе, разбира се, №18. Младият Михайлов също има опит в националния отбор на Русия - засега само в младежкия.


Ще видим ли скоро и двамата волейболисти с имена Максим Михайлов заедно в състава на Зенит? До голяма степен това зависи от младия играч - за сега той е извън стартовата шестица на младежкия тим. Треньорите му обаче отбелязват, че момчето се старае много и може да подобри играта си. В крайна сметка, по ръст той почти не отстъпва на големия Максим Михайлов (201 см срещу 202 см).