Балкан загуби драматично първия си мач от плейофите в турнира за Купата на ФИБА-Европа. Тимът водеше през целия мач, но отстъпи на Апоел Холон след обрат в края с 81:85. Старши треньорът на отбора Небойша Видич говори за мача пред клубния сайт на Балкан часове след поражението.

"Апоел Холон са добър отбор. Това е един от причините да загубим. Преди мача говорих с един израелски треньор, който работеше в Румъния миналата година и той ми каза, че те винаги печелят мачовете си, когато краят е изравнен. След мача неговите думи станаха истина. Определено са добър отбор, отбелязаха 32 точки в последната част. Със сигурност поне 5 или 6 пъти, когато направихме много добри защити, те отбелязваха тройки, а понякога и с фаул. Друга от причините да загубим е, че ние не отговорихме, както трябва на тяхната агресия. Честно казано мисля, че пазеха агресивно с ръце Брендън Браун и той не можеше да се движи и да получи топката. Това е една от причините да загубим нашия ритъм в нападение, но ние също не отговорихме на тяхната агресия", каза Видич.

Последният им кош беше от 10 метра, но те имаха таймаут, никой не беше готов на терена. дори от тях. Надявам се, че тази тройка няма да ни попречи. Всъщност най-голямото напрежение в последната стрелба беше, че ние не бяхме готови. Алекс говореше със съдията под коша, те говореха с треньора си, никой не беше готов. Беше много странна ситуация. Факт е, че контролирахме мача. През целия мач бяхме една стъпка напред. Имахме 14 точки от бърза така срещу 4 техни. Имахме 10 борби повече от тях. Определено контролирахме мача с интензитет, в борбите. Единственият проблем беше, че дори в някои добри защита те вкараха тройки. Уолдън е наистина много добър играч", добави треньорът на Балкан.

"Бих искал да ги изненадам с голяма помощ от нашите фенове, а ние ще видим да свършим нашата работа на терена. Със сигурност те ще се подготвят много по-добре и ще отвърнат. Определено трябва да изиграем по-добър мач от това, което показахме снощи. Няма да бъдем същите. Трябва да играем по-добър мач и да завършим някои бързи атаки с повече кураж, както и някои защити и движение на топката. Въпреки че в България се коментира, че сме направили нещо историческо, аз искам моите момчета да продължат напред", каза още Видич.

Честно казано се притеснявах много да бъдем цял месец без официален мач. Това е абсурдно. Не искам да обвинявам никой. Опитахме се да организираме контроли с Берое, Рилски спортист, но те имаха своите проблеми с контузии. Търсихме румънски отбори. Имаше уплаха в мен, но ние тренирахме наистина много добре и още повече, когато се върнаха момчетата от националния отбор. Свършихме много добра работа. Мислех си, че ще сме догонващи в резултата в началото, но 40 минути имахме нашата идея и се придържахме към плана ни за мача. От този аспект съм много щастлив от това, което направихме", допълни специалистът.

Трябва да продължим в същата посока. Цяла България говори за някакъв различен подход, но не бих искал да се съглася с това на 100%. Вероятно европейският турнир е допълнителна мотивация, но казах на моите играчи, че ние трябва да поставим стандарти и не можем да отидем по-надолу. Това е, което трябва да направим срещу всеки отбор в България. Не може да променим началото, но можем да променим нашия край", коментира Видич.