Капитанът на националния ни волейболен отбор Виктор Йосифов и неговият Веро Волей (Монца) се класираха на полуфиналите в третия по сила евротурнир "Чалъндж къп". Италианският тим надигра категорично като гост словенския Калцит (Камник) с 3:0 (27:25, 25:18, 25:23) в среща-реванш от 1/4-финала помежду им, игран късно снощи пред едва 150 зрители. Първи съдия на мача пък бе българинът Илия Пенков.

Така след две победи с 3:1 и 3:0 гейма Монца се класира за полуфиналите на турнира. Там Йосифов и компания очакват португалския гранд Спортинг (Лисабон), в чийто състав е националът Николай Николов, който отстрани Фонте Бастардо (Азорски острови) след победа с 3:0 и загуба с 2:3 гейма. Първата среща от полуфиналите ще бъде на 27 февруари (сряда) в Италия, а реваншът две седмици по-късно.

Виктор Йосифов игра само в първите два гейма и завърши с 9 точки (2 блока и 88% ефективност в атака), като бе един от тримата най-резултатни за Монца заедно с Доновън Джаворонок и Паул Бухегер. За домакините от Калцит Примож Видмар се отчете с 16 точки.